Ana Sayfa Vergi Bölgesel Yönetim Merkezleri Hangi Şartlarda Kurumlar Vergisinden Muaf Tutulmuştur?

    Bölgesel Yönetim Merkezleri Hangi Şartlarda Kurumlar Vergisinden Muaf Tutulmuştur?

    1616
    0

    Bölgesel yönetim merkezleri,
    1- Ekonomi Bakanlığından alınan izne istinaden kurulmaları,
    2- Tüm giderlerinin kanuni ve iş merkezi Türkiye’de bulunmayan kurumlar tarafından karşılanması,
    3- Söz konusu giderlerin Türkiye’de tam veya dar mükellefiyete tabi herhangi bir kurumun hesaplarına intikal ettirilmemesi,
    4- Kârından ayrılmaması kaydıyla,
    kurumlar vergisinden muaf olacaklardır.

    ***Türkiye’de tam veya dar mükellefiyete tabi herhangi bir kurumun, bölgesel yönetim merkezinin yönetimi altında bulunması muafiyet hükmünün uygulanmasına engel teşkil etmeyecektir.

    Kaynak: Kurumlar Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKira Sertifikası İhracı Amacıyla Her Türlü Varlık Ve Hakların Satışından Doğan Kazançlarda İstisna Uygulamasından Yararlanma Şartları Nelerdir?
    Sonraki İçerikPrimler Hangi Dönemde İndirim Konusu Yapılabilecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz