Ana Sayfa Basından Blockchain Nedir?

Blockchain Nedir?

2217
0

Blockchain.com’dan: “Blockchain dijital para birimleri için dünyanın önde gelen yazılım platformu. Dünyanın en büyük blockchain (blok zinciri) platformunu sunarak çok daha iyi bir finans sistemi kurmak için yeni teknoloji kullanıyoruz. Yazılımımızla 100 Milyon işlem gerçekleştirilmiş olup dünya çapında 140 ülkeden müşterilerimizin hızlı bir şekilde, ücret ödemeden işlem yapmasını sağladık. Aynı zamanda yazılımcıların kullanabileceği araçlar ve kullanıcılarımızın dijital ekonomiyi takip edebilmeleri için gereken işlem verilerini sunuyoruz.”

“Blockchain bir bitcoin cüzdanı, yani dijital para birimini saklayabilmemiz ve diğer kullanıcılarla işlem yapabilmemiz için yapılmış bir yazılım.” Arjun Kharpal, CNBC

Blockchain 2011’de kuruldu ve 140 ülkede kullanıcıları var. 2014’de 30.5 milyon dolar finansman sağladılar.  Diğer yatırımcılar arasında Nokota Management, Digital Currency Group, Lightspeed Venture Partners, Mosaic Venture Partners, Prudence Holdings, Virgin ve Richard Branson var.

  • Dijital para birimi bitcoin diğer para birimleri gibi ürün ve hizmetler için kullanılabiliyor. Geleneksel para birimlerinin aksine, bitcoin rahatlıkla taşınır, bölünür ve kaybedilmez.
  • Bitcoin ile sistem verimi artar ve çok daha az bir maliyetle finansal hizmet sağlanır, kullanıcılara da daha fazla güç ve özgürlük sunar.
  • Bitcoininizi Blockchain gibi sanal bir cüzdanda korumak paranıza erişiminizin kesilememesi demektir.
  • Küresel olarak geniş çapta bir kapsama alanı var — dünyanın her yerinde milyonlarca insan bitcoinle işlem yapıyor, birikim yapıyor ve daha iyi bir finansal gelecek için hazırlanıyor.

Süreç:

  1. Bir blockchain cüzdanı oluşturun
  2. Takas hesabı açın
  3. Bitcoin almaya başlayın
  4. Cüzdanınızda bitcoin biriktirin
  5. Hesabınızı kontrol edin

Sitedeki adımları takip edip blockchain cüzdanınızı ve takas hesabınızı açtıktan sonra bitcoin ya da başka bir dijital para birimi olan ether alıp satabilirsiniz.

Bitcoin ve ether hesabınızı daima cüzdanınızda ve ön panelde gözlemleyebilirsiniz.

Para Göndermek & Almak ve İşlemlerinizi Görüntülemek

Cüzdanınızdan ether ya da bitcoin göndermek için göndereceğiniz kişinin vereceği hesap adresi ya da kodu gerekmektedir. Ana ekranınızda son yaptığınız işlemleri görebilirsiniz.

Kaynak: https://www.blockchain.com

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBanka – Hesaptan Havale – TL
Sonraki İçerikBanka – Hesaptan Çek Ödeme – TL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz