Ana Sayfa Yaşamın İçinden Bizanslılar Bizanslı mıydı?

Bizanslılar Bizanslı mıydı?

2292
0

….
-Size ait olduğunu düşündüğüm bir temel özellik de “Bizans” kavramına yaptığınız itiraz…
İlber Ortaylı:
Bu bilinen bir şey. Ama az dikkat ediliyor. “Bizans” lafı hep kullanılıyor ama yanlış bir kullanım. Bunun “Roma” olduğunu vurgulamak lazım.

İdeoloji bakımından, hayat tarzı bakımından bu çok önemli. Böyle yanlış isimlendirmelere çok karşıyım.Çünkü isimlerin bireyleri ve özellikle de toplumları ifade ettiğini unutmayalım.
Bizans ismini o imparatorluğun insanları hiç bir zaman kullanmadılar.

Bizans adı 16. Yüzyılda Alman âlimlerden Hieronimus Wolf’ün uydurduğu bir isimdir.

İmparatorluğa Bizans, bu şehre Bizans ve bu ülkenin insanlarına Bizanslılar demek, 16. Asır Batı Avrupa’sının uydurmasıdır. Arkasında siyasi bir misyon yatmaktadır.
….


Kaynak: “Zaman Kaybolmaz”, İlber Ortaylı Kitabı (Söyleşi: Nilgün Uysal) – Türkiye İş Bankası Kültür yayınları. Sayfa 161
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Kitap

Kitap Ağacı

Gittiğiniz Yol, Yol Değil!

 

Gözü Açık Olan Görüyor mudur?

 

Kitapları Tutsak Etmeyin! Bırakın Aydınlatsın Dünyayı…

 

Şirketinizdeki Problem Sizce Nedir?

 

Dünyamıza Bunu Reva Görmeyelim!

 

Önceki İçerikTürkiye’de Elde Edilen Taşınmaz Satış Kazançlarının Vergilendirilmesi Nasıldır?
Sonraki İçerik2019 Amortisman-Gider Yazma Sınırı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz