Ana Sayfa Ekonomi Bitcoin’in En Zenginleri

    Bitcoin’in En Zenginleri

    1393
    0

    Dijital para birimi Bitcoin sayesinde bir servet sahibi olan 4 isimi sizin için derledik…

    CHARLIE SHREM

    27 Yaşındaki Charlie Shrem,  Bitcoin’in alım-satım platformu BitInstant’ın CEO’ dur. Ayrıca Shrem’in Manhattan’da bölgede ilk kez Bitcoin’i para olarak kabul eden bir restoranı bulunmaktadır.

    Shrem, Bitcoin ile ilk kez 2011 yılında Broklyn Üniversitesi’nde yüksek lisans yaparken tanıştı.

    Charlie Shrem, Bitcoin varlığını ‘madenciliğe’ değil; dijital döviz bozdurma sayesinde kazandı.

    Shrem, ilk satın alımını Bitcoin’in tanesi 3-4 $ arasındayken 500 Bitcoin alarak yaptı. Bitcoin’in değeri 20 dolara çıkana kadar Shrem binlerce Bitcoin sahibi oldu.

    Genç milyarderin 45 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

    Shrem’in parmağında elektronik cüzdanına kolaylıkla ulaşabildiği bir yüzüğü var; dostları hırsızların bu mal varlığına sahip olmak Charlie’nin parmağını keseceklerini düşündükleri için Charlie’nin lakabı ‘ Dört Parmaklı Charlie’ dir.

    JERED KENNA

    Jered Kenna, ABD’de açılan ilk Bitcoin borsası Tradehill’in kurucusu ve CEO’sudur. Tradehill’in işlemleri 2012 yılında askıya alınmıştır ancak bu yılın Mart ayında şirket tekrar faaliyet göstermeye başlamıştır.

    30 yaşındaki Kenna, 2010 yılında bilgisayarını temizlerken, 800 Bitcoin’ini yanlışlıkla silince on binlerce dolarlık mal varlığını kaybetmiştir.

    Ancak bu kayıp Kenna için çok da önemli değildi çünkü Bitcoin’in ilk yatırımcılarından olan Jered Kenna 5000 Bitcoin’in her biri için sadece 20 kuruş ödemişti.

    San Francisco’da bir oteli olan Kenna’nın 30 milyon dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

    ROGER WER

    Bitcoin’in İsa’sı ‘ olarak bilinen 34 yaşındaki Roger Wer, piyasadaki en ünlü Bitcoin yanlısı ve kripto para biriminin en büyük yatırımcılarından biridir.

    ‘Bitcoin’in internetten sonra dünyadaki en önemli 2. Buluş’ olduğunu düşünen Roger Wer, aynı zamanda 2000 yılında Kaliforniya Eyalet Meclisi’ne girmek için aday olan eski bir liberal politikacıdır.

    Seçimleri kaybettikten sonra 10 ay cezaevinde kalan Wer, özgürlüğüne kavuşunca Tokyo’ ya yerleşerek burada Bitcoin ile ilgilenmeye başladı.

    Merkezi olmayan dijital para biriminin ilk yatırımcılarından biri olan Joger Wer’ in 52 milyon dolarlık servete sahip olduğu düşünülüyor.

    Wer Boş vakitlerinin tümünde Bitcoin ile ilgili araştırma yaptığını belirtiyor.

    CAMERON ve TYLER WINKLEVOSS

    31 yaşındaki ikiz kardeşler, Mark Zuckerberg’in Facebook’u kendilerinden çaldığını iddia ederek dikkatleri üstlerine çekmişti.

    Harvard mezunu olan ikizler, yatırımları ve Bitcoin alım-satımları ile yeniden konuşulmaya başlandılar.

    Şu anki tüm Bitcoin hisselerinin yüzde 1’ini elinde bulunduran ikiz kardeşler geçen yazdan beri en çok dijital parayı tek portföyde toplamışlar. Portföylerinin 11 milyar doların üstünde olduğu tahmin ediliyor.

    İkizler, ‘Bitcoin’in Facebooktan daha büyük olacak.’ söylemleri ile dikkat çekmiştir.

    Kaynak: The Week

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKamuya yararlı derneklere bedelsiz verilen teslim ve hizmetler KDV’den muaftır.
    Sonraki İçerik2018 Yılının Merkezi Bütçe Tahmini Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz