Ana Sayfa Haberler Birleşik Krallık’ta işçi krizi

Birleşik Krallık’ta işçi krizi

760
0

Birleşik Krallık imalat sektörü, kalifiye işçi bulma konusunda 1989 yılından beri en büyük krizi yaşıyor.

Brexit oylaması sonrası AB üye ülkelerinden gelen bireylerin sayısındaki kritik azalma sonucu Birleşik Krallık istihdam seviyesinde ciddi düşüş gerçekleşti.

Britanya Ticaret Odaları Birliği’nin (BCC) açıklamasına göre üretim firmalarının 4/5’inden fazlası , 2018’in son aylarında doğru personeli istihdam etmekte zorlandı.

Ülke çapında 6000’den fazla işverenin katıldığı ankete göre üretim firmalarının yüzde 81’i ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların yüzde 70’i, gerekli özellik ve tecrübeye sahip işçi bulmakta sıkıntı çekiyor.

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPasaport, kimlik kartı, sürücü belgesi ücretleriyle ilgili açıklama
Sonraki İçerikTürkiye’de 2018 Kasım ayında 89 626 konut satıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz