Ana Sayfa Dünya Birleşik Krallık’ta Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ilk çeyreklikte, geçen yılın aynı dönemine...

    Birleşik Krallık’ta Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ilk çeyreklikte, geçen yılın aynı dönemine göre %1,6 azaldı

    418
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Conference Tüketici Güven Endeksi Haziran ayında, geçen aya göre artarak 127,3 ile 119 olan beklentilerin üzerinde değer aldı. Endeks Şubat 2020’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.
    • ABD’de Haziran ayında tarım dışı istihdam 850 bin kişi ile 700 bin kişi olan piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi. Ülkede Haziran ayında işsizlik oranı %5,9 ile beklentilerin üzerinde değer aldı.
    • ABD’de ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) Haziran ayında, 60,6 ile 61 olan beklentilerin hafif altında değer aldı.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 364 bin kişi ile 390 bin kişi olan piyasa beklentisinin altında gerçekleşti.
    • Euro Alanı’nda Haziran ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 63,4 ile 63,1 olan piyasa beklentisinin üzerinde değer aldı.
    • Euro Alanı’nda Mayıs ayında işsizlik oranı %7,9 ile beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti.
    • Almanya’da Mayıs ayında perakende satışlar, geçen aya göre %4,2 ile %5 olan piyasa beklentisinin altında artış gösterdi. Satışlar geçen yıla göre %2,4 azaldı.
    • Almanya’da Haziran ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 65,1 ile 64,9 olan beklentilerin üzerinde değer aldı.
    • Birleşik Krallık’ta Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ilk çeyreklikte, geçen yılın aynı dönemine göre %1,6 azaldı.
    • Çin’de Haziran ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 50,9 ile beklentilerin hafif altında değer aldı.


    Kaynak: TOBB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNoter vekillerinin sigortalılığı
    Sonraki İçerikLGS Tercih Başvuruları Başladı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz