Ana Sayfa Duyurular Bireysel kredi kartı borcundan yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2020 Ocak-Eylül...

Bireysel kredi kartı borcundan yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2020 Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %52 azaldı

82
0

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi

Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı

Eylül 2020

Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı azaldı.

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54 gerileyerek 558 bin kişi oldu. Bu gelişmede, ekonomik aktiviteyi destekleyici kredi faaliyetlerinin yanında takip sürelerinin 180 güne çıkarılmasının da etkili olduğu düşünülmektedir.

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2020 yılının Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52 oranında azalarak 321 bin kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 58 oranında azalarak 347 bin kişi oldu.


Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGündelikçi çalıştırılacak personelin işe girişi nasıl yapılır?
Sonraki İçerikKuyumcular ek faaliyetleri için de enflasyon düzeltmesi yapmak zorunda mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz