Ana Sayfa Duyurular Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021...

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %20 oranında azaldı

345
0

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi

Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı

Nisan 2021

Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı azaldı.

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılının Ocak-Nisan döneminde, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 gerileyerek 298 bin kişi oldu. Bu gelişmede, yapılandırma ve öteleme faaliyetlerinin yanında takip sürelerinin 180 güne çıkarılmasının da etkisi olduğu düşünülmektedir.

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılı Ocak – Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında azalarak 149 bin kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 8 oranında artarak 196 bin kişi oldu.


Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBelediyeye olan emlak ve ÇTV borçlarının 7326 sayılı yasa kapsamında yaplandırılması
Sonraki İçerikBitim işleri defteri tutma zorunluluğu ile tasdike tabi olup olmadığı hakkında

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz