Ana Sayfa Özel Sigorta Bireysel Emeklilik – Otomatik Katılımda İkinci Aşama 1 Nisan 2017 Tarihinde Başlıyor!!!

    Bireysel Emeklilik – Otomatik Katılımda İkinci Aşama 1 Nisan 2017 Tarihinde Başlıyor!!!

    1447
    0

    1 Ocak 2017 tarihinden itibaren kademeli olarak gerçekleşen Otomatik Katılık Sisteminde (OKS) 1 Nisan 2017 tarihi itibariyle ikinci aşamaya geçilecek.

    İkinci aşamayla yaklaşık 2,5 milyon memur ile 1,5 milyon özel sektör çalışanı olmak üzere toplam olarak yaklaşık 4 milyon kişinin OKS’ye geçişi sağlanacak.

    Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, 2017 yılının Ocak ayı itibariyle başlayan ilk aşamada OKS’ye dâhil olanların sayısının 763 bini bulduğu, OKS’de fon tutarının ise 104,5 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı.

    45 şirket ile 120 binden fazla kişinin otomatik katılım ile dâhil olduğunu belirten Sincek, OKS’ye dâhil olan tüm çalışanların %52’sinin faizsiz fonları tercih ettiğini ifade etti.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Ocak Ayında Kaç Tane Tek Ortaklı A.Ş. Kuruldu?
    Sonraki İçerikRekabet Kurumu Harçları Artık Ticaret Sicil Memurluğuna Yatırılabilecek!!! Ayrıca Bankaya Gitmeye Gerek Yok!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz