Ana Sayfa TTK Birden fazla yıla ait genel kurullar tek bir genel kurulda yapılabilir mi?

    Birden fazla yıla ait genel kurullar tek bir genel kurulda yapılabilir mi?

    En az bir yönetim kurulu üyesinin genel kurul toplantısında hazır bulunması gerekir.

    569
    0
    İki yıla ait genel kurul aynı anda yapılabilir mi?

    Sermaye şirketlerinde bir veya daha fazla yıllara ait hesapların onaylanacağı genel kurulun tek genel kurul olarak yapılmasına engel bir düzenleme bulunmamaktadır.


    Anonim şirkette genel kurul yapılacaktır. 5 ortağın 4’ü şehir dışında ve bu 4 ortak da genel kurula covid nedeniyle vekalet vererek temsilci ile katılacaktır Genel Kurulda toplantı başkanı, oy toplama memuru ve tutanak yazmanın dan oluşacak toplantı başkanlığı/divan heyeti ortak veya YK üyesi olmayan tamamen şirket dışından 3 kişi olabilir mi?

    Ortaklar vekaletlerini tek kişiye vermelerinde ve divan heyetinin ortaklık ve yönetim dışından seçilmesine engel bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak en az bir yönetim kurulu üyesinin toplantıda hazır bulunması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKendi ofisi olan SMMM’ler bağımlı olarak bir iş yerinde çalışabilir mi?
    Sonraki İçerikYurtdışından aldığımız hizmet faturalarında KDV ve Stopaj hesaplamalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz