Ana Sayfa Çalışma Hayatı Birden fazla SGK dosyası olan firmalar yabancı çalışma izni başvurusu yaptığında her...

Birden fazla SGK dosyası olan firmalar yabancı çalışma izni başvurusu yaptığında her dosya kendi içinde mi değerlendirilmektedir?

Birden fazla SGK dosyası olan firmalar yabancı çalışma izni başvurusu yaptığında her dosya kendi içinde mi değerlendirilmektedir?

741
0

İstanbul içinde birden fazla işyerim bulunmakta olup her bir farklı işyerim için farklı işyeri SGK sicil numaram bulunmaktadır. İşyeri kaydını gerçekleştirip yabancı işçi izni için izin aldığımı varsayalım. Bu işçiyi farklı bir şube de ve o şubenin SGK işyeri numarası altında SGK’lı girişini yapıp çalıştırmam da bir engel var mıdır? Yoksa bütün talepte bulunduğum işçileri, işyeri kaydı yapar iken kullandığım işyeri sicil numarası altında mı SGK girişlerini yapmam gerek?

Yabancı çalıştırma izni verilme kriterlerinden olan beş Türk işçiye bir yabancı işçi çalıştırma hesaplaması yapar iken o işyerine ait farklı SGK işyeri numaralarındaki toplam işçi sayısına göre mi oranlama yapılıyor, yoksa her bir SGK işyeri kendi içinde ayrı ayrı mı değerlendirmesi yapılmalı?

  1. O işçi için hangi dosya numarasında izin alınmış ise o dosya altında çalışabilir.
  2. SGK dosya bazında ortalama hesaplamaktadır

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikKimler Basit Usulde Vergilendirilmektedir?
Sonraki İçerikPersonellerin ücret bordro ve hesap pusulalarını tek bir kâğıda çıktı alıp imzalatmamızda bir sakınca var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz