Ana Sayfa Vergi Birden fazla iş yerinde sigortalı olarak çalışan bir kişinin GV dilimlerini aşması...

Birden fazla iş yerinde sigortalı olarak çalışan bir kişinin GV dilimlerini aşması durumunda Gelir vergisi beyannamesinde bildirim nasıl yapılacaktır?

Birden fazla iş yerinde sigortalı olarak çalışan bir kişinin GV dilimlerini aşması durumunda Gelir vergisi beyannamesinde bildirim nasıl yapılacaktır?

762
0

2016 Temmuz ayında işten çıkışı yapılmış bir kişi Ağustos başka iş yerine giriştir. GV hadlerini aştığından beyan vereceğim. İki işverenden alınan ücretlerden sgk ve vergi tevkifatları yapılmıştır.

1-) ÜCRETİN GAYRİ SAFİ TUTARI kısmına SGK’da görünen BRÜT ÜCRET Mi yazılacak yoksa ÜCRETİN BRÜTÜ mü yazılacak?

2-) KESİLEN GELİR VERGİSİ kısmına AGİ düşüldükten sonra ki tutar mı yazılacak yoksa bordrolarda hesaplanan GELİR VERGİSİ TUTARI mı yazılacak?

3-) 2.soruya paralel olarak, Bordrolarda AGİ tutarları görünmekte ve işçiye ödenmiştir. ÜCRET BEYANI verirken ASGARİ GEÇİN İND. sütununda alınan bu AGİ’leri dahil edecek miyiz?

4-) Bordo üzerinde görünen HAYAT ve SAĞLIK SİGORTA PRİM KESİNTİLERİ var bunları da ÜCRET BEYANI verirken indirebiliyor muyuz?

 

1-Bordrodaki brüt ücret beyan edilir.

2-Kesilen gelir vergisi (AGİ düşülmez)

3-AGİ Bordroda indirildiği için yeniden indirilmez.

4-Daha önce çalışılan firmada kullanılmış ise tekrar kullanılmaz. İndirilmedi ise kullanılabilir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVarlık barışı düzenlemesi ile getirilen avantajlar nelerdir?
Sonraki İçerikPerakende satış yapmaya başlanması durumunda yazar kasa kullanılması zorunlu mudur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz