Ana Sayfa Vergi Bir yerde SGK’lı çalışan işletme sahibi bu ücret gelirlerini yıllık gelir vergisi...

Bir yerde SGK’lı çalışan işletme sahibi bu ücret gelirlerini yıllık gelir vergisi beyannamesinde beyan edecek midir?

570
0

İşletme defteri tutan bir mükellef başka bir şirkette SSK’lı olarak çalışmaktadır. Buna istinaden verilecek yıllık gelir vergisi beyannamesinde ücretlere ilişkin bildirim kulakçığı doldurulacak mıdır?

2019 yılında Tek işverenden elde edilen ücret 500.000 TL’den az ise yıllık beyannameye dâhil edilmez.

 

Kiracı olan mükellef kira ödemesini işyeri sahibi ve oğlunun ortak hesabına yapmaktadır. Babası temmuz ayında vefat ettikten sonra yeni sözleşme düzenlenmeyip kira ödemeleri aynı hesaba yapılmıştır. Vergisel açıdan yeni kira sözleşmesi gerekmekte midir? Kira kontratı düzenlenmeden geriye dönük muhtasar beyannamede düzeltme oğlu adına yapılabilir mi?

Yıllık Kira beyannamesi Gayrimenkul sahibi olan baba adına ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde verilmesi gerekirdi. Ağustos ayından itibaren elde edilen kira için ise Mirasçılar mirastaki hisseleri oranında beyanname vereceklerdir. Kiranın yatırıldığı hesabın önemi yoktur. Ölüm tarihinden itibaren Kiracı ile Mirasçılar yeni sözleşme yapacaklardır. İş yeri kira gelirinde 2109 yılı için beyan sınırı olan 40.000 TL dikkate alınarak beyanname verilip verilmeyeceği belirlenir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’nin yurt dışı varlıkları 2019 yıl sonuna göre % 0,7 oranında azaldı
Sonraki İçerikAB’de atıkların geri dönüşümü 67 milyon tona yükseldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz