Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bir şirkette 4a’lı olarak çalışan şirket ortakları kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

    Bir şirkette 4a’lı olarak çalışan şirket ortakları kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

    Ücretsiz izinde gösterilen işçi başka bir yerde 30 gün olarak çalışıp sigorta primi bildirilmişse ücretsiz izin gösteren firma için sorun olur mu?

    548
    0

    Eylül ayında limited kuruluşu yaptık. Ortak ücretsiz izin ödeneği alıyordu ve eylül ayı için ödenek yattı. Bu durumda ne yapmalıyız?

    Kişinin 4b sigortalılığı otomatik olarak devreye girmiş olup aylık borcu tahakkuk etmiştir.

    İşkura ödenek sonlandırılma dilekçesi verilmelidir.

    Çalışan personellerimizden biri bizde 30 gün pandemi ücretsiz izinde gözüküp nakdi ücret desteğinden faydalanırken, aynı dönemlerde bir başka işveren tarafında 30 gün sigortalı gösterilerek maaşı ödenmektedir. Bu personel için nakdi ücret desteğine başvuruyor olmamız yasalar çerçevesinden uygun mudur?

    İşçinin işyerindeki çalışma durumu dışındaki çalışmaları firmanız açısından yasal bir sorun teşkil etmemektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: “Emeklilerimize 2 Yılda 674,5 Milyar Lira Aylık Ödemesi Gerçekleştirdik”
    Sonraki İçerikSertifikalı ceviz fidanı kullanan üreticilere dekarda 100 ile 280 lira arasında destek veriliyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz