Ana Sayfa Muhasebe Bir şirket için birden fazla muhasebe meslek mensubu serbest veya bordrolu olarak...

    Bir şirket için birden fazla muhasebe meslek mensubu serbest veya bordrolu olarak hizmet verebilir

    256
    0

    Mali müşavir belgesine sahibim. Özel bir firmada sigortalı olarak “Muhasebe Sorumlusu” sıfatıyla çalışmaktayım. Firmamız ayrıca dışarıdan bir SMMM ile çalışmaktadır. İleri YMM sınavlarına girebilmek için gerekli şartlardan birisi olan 10 yıl SMMM görevini yapmış olmak bulunuyor. 1- Bu süreçte bağımlı sözleşme ile geçirilen süreler hesaba katılıyor mu? 2- Firma SMMM ile çalışırken ayrıca firmada bir bağımlı mali müşavir bulundurabilir mi?

    1-SGK girişiniz muhasebe elemanı olarak yapılmış ise YMM süresinde sıkıntı olmaz.
    2-Firma SMMM ile çalışırken ayrıca firmada bir bağımlı mali müşavir bulunmasının bir sakıncası yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV mükellefi olmayanlardan alınan ikinci binek otonun satışında KDV özel matrah uygulamasına ilişkin örnek
    Sonraki İçerikİhraç Kaydıyla Teslimlerde Tecil-Terkin Uygulaması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz