Ana Sayfa Güncel Bir önceki hesap dönemine ait faturanın matrahını hangi hesaba kayıt etmeliyiz?

Bir önceki hesap dönemine ait faturanın matrahını hangi hesaba kayıt etmeliyiz?

920
0
Bir önceki hesap dönemine ait faturanın matrahını hangi hesaba kayıt etmeliyiz?

7104 sayılı Kanunun 8 inci maddesiyle, 3065 sayılı Kanunun 29 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında yapılan değişiklikle 1/1/2019 tarihinden itibaren indirim hakkı, vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılını takip eden takvim yılı aşılmamak şartıyla, ilgili vesikaların kanuni defterlere kaydedildiği vergilendirme döneminde kullanılabilecektir.
2018 yılında tanzim edilmiş bir fatura 2019 yılında kayıtlara alınabilecek ve bu faturanın KDV’si indirim konusu yapılabilecektir.

Burada tam anlaşılamayan bir husus var mükellef, faturanın KDV’sini indirim konu yapacak, fakat bu faturanın matrahı, yani alan için gider kısmı hangi hesaba kayıt yapılacaktır?

Fatura gider içeriyorsa 681 hesap kullanılır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2 yıl öncesine ait olup kayıtlara işlenmemiş olan faturayı bu yıl defterlerine işleyebilir miyim?

Bir Önceki Ayı Kapsayan Kira Faturalarında Kira Ödemeleri Ne Zaman Gider Kaydedilir?

 

Önceki İçerikAylık Para ve Banka İstatistikleri – Mart 2019
Sonraki İçerikPara Politikası Kurulu Toplantı Özetine İlişkin Basın Duyurusu (2019-18)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz