Ana Sayfa Vergi Bir medya firması gerekli zamanlarda freelance çalışacak kişilere gider pusulası ile ödeme...

    Bir medya firması gerekli zamanlarda freelance çalışacak kişilere gider pusulası ile ödeme yapılabilir mi?

    Freelance: Serbest çalışmak demektir. Türkiye’deki resmi karşılığı serbest meslek erbabı olarak geçmektedir. Bahsettiğiniz kişi Gerçek usulde vergi mükellefi olacak e-smm düzenleyecektir. Gider pusulası ile ödeme yapılmaz.

    466
    0
    Bir medya firması gerekli zamanlarda freelance çalışacak kişilere gider pusulası ile ödeme yapılabilir mi? 

    Freelance: Serbest çalışmak demektir. Türkiye’deki resmi karşılığı serbest meslek erbabı olarak geçmektedir. Bahsettiğiniz kişi Gerçek usulde vergi mükellefi olacak e-smm düzenleyecektir.

    Gider pusulası ile ödeme yapılmaz.


    Muayenehanesinin mülkiyeti kendine ait olan müşteri muayenehanesinin kullanılmayan odalarını ve odalarda bulunan demirbaşı aynı branşta hekimlere kiraya vermek istemektedir. Elektrik su doğalgaz aidat gibi giderlerin dağıtımında belge düzeni nasıl olmalıdır?

    Doktorun elde ettiği gelir GMSİ olduğu için Fatura, e-smm düzenlenemez. 

    Bu neden ile nasıl bir belge (yansıtma belgesi) düzenleneceği konusunda mevzuata bir düzenleme yok. Bu neden ile konu hakkında özelge almanızı öneririz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali müşavirler mükelleflerine ait teslim edemedikleri evrakları ne yapmalıdır?
    Sonraki İçerikGelirlerde Yapılan Artırım ve İndirimler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz