Ana Sayfa SGK Bir işyerinin nakli veya bir çalışanın başka bir şubeye nakli durumunda SGK...

    Bir işyerinin nakli veya bir çalışanın başka bir şubeye nakli durumunda SGK Teşviklerinden yararlanma durumunda değişiklik olur mu?

    2836
    0

    17103/27103 sayılı teşviklerden faydalanan personeli nakil kodu ile aynı işverenin farklı işyerine naklini yaptığımızda yeni işyerinde teşvikten yararlanma durumu ne olur?

    4447 sayılı Kanunun geçici 19’uncu maddesinde yer alan destekten yararlanmakta olan bir işyerinin farklı bir sosyal güvenlik merkezine nakli halinde, anılan maddede yer alan destekten nakil tarihinden önce yararlanılmış sigortalılardan dolayı, nakil tarihinden sonra da yararlanılması mümkün bulunmaktadır.

    4447 sayılı Kanunun geçici 19’uncu maddesinde yer alan destekten yararlanılıp yararlanılamayacağı hususu, işyeri bazında ayrı ayrı tespit edilmektedir. Bu nedenle, aynı işverene ait başka bir işyerinde naklen ve hizmet akdi sona ermeden çalışmaya başlayan bir sigortalının, yeni işyerindeki çalışmaları dolayısıyla söz konusu destekten yararlanıp yararlanmayacağı hususu, yeni işyerinde sigortalı ve işyeri bakımından gerekli şartların sağlanmış olup olmadığına bakılarak yeniden değerlendirilecektir.

    Geçici vergide 602 hesapta takip edilen Sgk teşviklerinin brüt satış hasılatı bölümünde diğer faaliyet koduyla belirtmemiz doğru olur mu?

    SGK teşvikleri diğer faaliyet değildir. Ayrıca beyan edilmez.

    Ortalama Sigortalı Sayısına İlave Olma Şartına İlişkin Kontrolün Cari Ayda EBildirgede Sağlanması

    4447 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesi kapsamında ilave istihdam şartını sağlayan sigortalının işe alındığı işyerinde, işe alındığı tarihten önceki takvim yılı ortalamasına ilave olması, aynı Kanunun geçici 20 nci maddesi kapsamında ilave istihdam şartını sağlayan sigortalının ise işe alındığı işyerinin 2017 yılı ortalamasına ilave olması gerekmektedir.

    Bu kapsamda sigortalının işe alındığı işyeri için hesaplanan ortalama sigortalı sayısına ilave olup olmadığına ilişkin kontrol, cari aya ait aylık prim ve hizmet belgesinin düzenlenmesi sırasında ebildirge programlarında sağlanmıştır.

    Bu durumda bahse konu teşviklerden yararlanılması sırasında öncelikle farklı kanun numarası veya kanun numarası seçilmeden düzenlenecek belgelerin onaylanması, ardından 17103, 27103 veya 37103 kanun numaralı aylık prim ve hizmet belgesinin onaylanması, başka bir ifadeyle bu teşviklerden yararlanacak işverenlerce cari aya ait belge verilmesi sırasında en son 17103, 27103 veya 37103 kanun numaralı belgenin onaylanması gerekmektedir.

    Ancak, 5510 sayılı Kanunun Ek 2 nci maddesi kapsamında 25510/16322/26322 kanun numaralarından yararlanan ve mevcut istihdam sayısı şartı olan işverenlerce 4447 sayılı Kanunun geçici 19 uncu ya da 20 nci maddeleri kapsamında yer alan teşvikten de faydalanılmak istenmesi halinde, bu defa en son 25510/16322/26322 kanun numaraları ile yapılacak belgelerin onaylanması gerekmektedir.

    SGK Teşvikleri tablosu için tıklayın…>>>


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMesken kira sözleşmeleri damga vergisine tabi olur mu?
    Sonraki İçerikİşçi özlük dosyasında SMM stajyer belgelerinin bulunması gerekir mi ?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz