Ana Sayfa Vergi Bir işletmeyi nevi değişikliği ile Limited şirkete dönüştürdüğümüzde şirket aktifinde görünen kıymetlerin...

    Bir işletmeyi nevi değişikliği ile Limited şirkete dönüştürdüğümüzde şirket aktifinde görünen kıymetlerin limited şirkette devrinde fatura düzenlenmeli midir?

    653
    0

    Bir ferdi işletmeyi gvk 81. maddesi hükümleri çerçevesinde nevi değişikliği yaparak limited şirkete dönüştüreceğiz. Dönüşüm yapılan şahıs firmasına ait aktif kıymetler için kurulacak limited şirket adına fatura düzenlemesi gerektiği konusunda birçok özelge bulunmaktadır.

    Ancak bu özelgelerde düzenlenecek faturanın hangi tutarlar üzerinden olacaği, düzenlenek faturanın KDV den istisna olacağı net olmasına karşın bu fatura bedellerinin KDV beyannamesi ile istisna kapsamında beyan edilip edilemeyeceği, ayrıca düzenlenecek faturaların 5.000 TL üstü olması durumunda BS formu ile beyan edilip edilmeyecegi ve düzenlenecek faturaların şahıs firması muhasebe kayıtlarına ne şekilde alınacağı konusunda idarece bir açiklama bulunmamaktadır.Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Fatura defter değeri (Kayıtlardaki değer) üzerinden düzenlenir.

    KDV beyannamesinde kısmi istisnalar bölümünde 204 kod ile beyan edilrir.

    5 Bin liranın üstündeki işlemler B formunda bildirilir.

    Bir mükellefim yurt dışından internet sitesi için alan adı aldı. Bunun ile ilgili 2 nolu KDV beyannamesi vereceği. İkametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi Türkiye’de bulunmayanlar tarafından yapılan işlemlerdir. Bildirimimiz doğru mudur?

    Yapılan işlem TAM İSTİSNA KAPSAMINDA olduğu için 101 kod kullanılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurtdışından aldığımız hizmetlere karşılık aldığımız faturaya istinaden ödememiz gereken vergiler nelerdir?
    Sonraki İçerikVergi mükellefiyeti olmayan kişilere yapılan ürün teslimlerinin iadesinde nasıl bir belge düzenlemeliyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz