Ana Sayfa Vergi Bir firma mükellefiyetini kapattıktan sonra fatura düzenleyebilir mi?

    Bir firma mükellefiyetini kapattıktan sonra fatura düzenleyebilir mi?

    1145
    0
    Şahıs firması sahibi bir mükellefin kendi binek aracını firmasında kullanmak üzere vergi dairesine bildirimde bulunmuştu. 31.12.2020 tarih itibariyle firmasını kapatma kararı almıştır. Binek aracı için kendisine fatura kesmek zorunda mıdır?

    Rayiç (normal alım satım bedeli) bedelden fatura düzenlenir.


    31.12.2020 tarihinde kapanış verdiğimiz işletmemiz elindeki 600.000 TL’lik stoğu A limited şirketine fatura etmiştir. A limited şirketi ise 04.01.2021 tarihinde kurulmuş. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

    31/12/2020 tarihinde kapanan mükellefiyet elindeki stokları da 31/12/2020 tarihinde fatura düzenlemesi gerekir. Mükellefiyet kapatıldıktan sonra fatura düzenlenemez. Böyle bir fatura düzenlemesi suçtur. (VUK Md.359)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonut Fiyat Endeksi 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %1,5 oranında arttı
    Sonraki İçerik4447/Geçici 27 ve 28 Madde Prim Desteğinde Tutar Güncellenmesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz