Ana Sayfa Mevzuat Bir banka hakkında BDDK’dan bilgi alınabilir mi?

Bir banka hakkında BDDK’dan bilgi alınabilir mi?

652
0

Bir banka hakkında BDDK’dan bilgi alınabilir mi?

BDDK tarafından kamuya açıklanan raporlar ve yayımlanan çalışmalarda kullanılan veriler tüm sektöre ilişkin ya da tür bazında banka gruplarına ilişkindir. “FİNTÜRK- Finansal Türkiye Haritası” uygulaması kapsamındaki bazı bilgiler dışında, bir banka hakkında BDDK tarafından kamuya herhangi bir veri açıklanmamaktadır. Gerçek ya da tüzel kişilerin salt bir banka hakkında BDDK kanalıyla bilgi alması mümkün bulunmamaktadır. Ancak bankalar üçer aylık dönemler itibarıyla mali tablolarını ve bu tablolara ilişkin dipnotlarını kamuya açıklamak ve kendi internet sitelerinde ilan etmek zorundadırlar. Söz konusu bağımsız denetim raporları BDDK internet sitesinde “İstatistikî Veriler” başlığı altında yayımlanmaktadır. Bunların haricinde, banka ve müşteri sırlarının açıklanmasının 5411 sayılı Bankacılık Kanunu çerçevesinde açıklanmasının yasak olması nedeniyle, bir banka hakkında bilgi verilmesi mümkün değildir.

 

BDDK tarafından yayımlanan istatistikî verilerin kaynağı nedir?

BDDK tarafından yayımlanan istatistikî veriler Kurumumuzun denetimi altındaki finansal kuruluşlardan alınan verilerin derlenmesiyle oluşturulmaktadır. BDDK veri tabanına farklı sıklıklarla gelen verilerin tutarlılığı ve güvenilirliği finansal kuruluşlarca yapılan düzenli raporlamalara uygulanan iç ve çapraz kontroller aracılığıyla sağlanmaktadır. İstatistikî bilgiler söz konusu veriler kullanılarak ve otomatik süreçler aracılığıyla raporlamalar haline getirilerek kamuoyuna sunulmaktadır.

 


Kaynak: BBDK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikProje Ve Kontrolluk İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ Yayınlandı. 19.2.2020
Sonraki İçerikNargile şişelerinin üzerine konulacak sağlık uyarılarına ilişkin usul ve esaslar hakkında tebliğ yayınlandı. 19.2.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz