Ana Sayfa Vergi Binek otomobillere ait KKEG olarak kaydedilen KDV’leri geçici vergi beyannamesinin hangi satırında...

Binek otomobillere ait KKEG olarak kaydedilen KDV’leri geçici vergi beyannamesinin hangi satırında göstermeliyiz?

1776
0

Geçici vergi beyannamesi ekleri doldururken binek otolara ait %30 giderlerin KDV’sini KKEG’nin en son satırına mı dahil etmeliyiz yoksa KDV kanunu30/d satırına mı?

KKEG olarak kayıtlara alınan %30 KDV  30/d satırına yazılır. Son satıra gider kabul edilmeyen %30 harcamalar yazılır. (GVK 40)

65 yaş üstü SMMM için de Geçici Vergi tahakkukunu onaylama tarihi 28 Mayıs mı yoksa diğer beyannameler gibi sokağa çıkma yasağının bittiği günden itibaren 15 gün içinde mi?

Sokağa çıkma yasağının bittiği günden itibaren 15 gün içinde ödenir.

SSK teşviklerini ve asgari ücret desteğini 602 no.lu hesapta takip etmekteyim. Geçici vergide brüt kazanç dağılımı kısmına sadece 600 ve 601 satışlar ile ilgili olan rakamı mı yazmalıyım?

Brüt kazanç dağılımı kısmına sadece 600 ve 601 satışlar ile ilgili olan rakamı yazılır teşvik geliri faaliyet geliri değildir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDövizli avanslarımıza geçici vergi dönemlerinde kur değerlemesi yapmalı mıyız?
Sonraki İçerikKurumlar vergisi beyannamesinin yabancı para pozisyonu bildirim ekinde TL olarak takip edilen cari hesaplarda bildirilmeli midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz