Ana Sayfa Muhasebe Binek oto satışlarında yapılacak yevmiye maddesi

    Binek oto satışlarında yapılacak yevmiye maddesi

    545
    0

    Firmamız 2019 yılında 100.000 TL’ye bir binek araç almıştır. Firma zarar elde ettiği için amortisman ayırma işlemi yapılmamıştır. 2020 yılında aynı aracı 110.000 TL+ 1100 TL + KDV’ye satmıştır. Amortisman ayırma işlemi yapılmadığı için 257’e bir rakam girilmemiştir. 257 yerine hangi hesap kullanılmalıdır? 254 A 100.000 391 A 1.100 120 B 111.100 679 A 30.000 XXXX B 20.000

    257 hesap kullanılmamış ise kapatılması söz konusu olmaz.

    Binek oto satışına ilişkin yevmiye maddesi örneği için tıklayın…>>>

    30 Haziran 2020 tarihli olarak işini terk edecek olan gerçek kişi demirbaşında kayıtlı olan ikinci el binek otomobilin çıkışını kendisine yapacaktır. Satış bedelini kasko bedelinden mi yapmam gerekiyor? KDV oranı ne olmalıdır?

    Fatura tutarı KDV dahil 30.000 TL’nin üstünde ise e-arşiv fatura olarak düzenlenir. Aracın Piyasa değeri ne ise o bedel üzerinden %1 KDV hesaplanarak fatura düzenlenir. Kasko bedeli diye bir zorunluluk yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşten çıkarma yasağı devam ediyor mu?
    Sonraki İçerikSosyal medya hesaplarından mesleki konularda paylaşım yapmamın meslek hukuku açısından bir sakıncası var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz