Ana Sayfa Muhasebe Binek araçların amortisman giderlerinde gider kısıtlaması uygulanır mı?

    Binek araçların amortisman giderlerinde gider kısıtlaması uygulanır mı?

    500
    0

    Binek araçlarda amortisman da gider kısıtlaması var mı?

    Amortismanda ayrıca % 70 gider kısıtlaması uygulanmaz. Sigorta ve kasko giderleri için gider kısıtlaması uygulanır.

    İkinci el oto alım satım faaliyeti ile uğraşan bir şahıs firması, araç satışları için internet üzerinden sahibinden.com gibi sitelere ilan vererek satış yapıyorsa ciro durumuna bakılmaksızın e arşiv/e fatura ya geçiş zorunluluğu bulunur mu?

    Düzenlenecek fatura e-arşiv faturasıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHerhangi bir sebeple silah altına alındığı için işten ayrılan işinin sözleşmesi iki ay sonra fesh edilmiş sayılır
    Sonraki İçerikÜcretin gününde ödenmemesi halinde işçi verilen işi yapmayabilir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz