Ana Sayfa Muhasebe Binek araçlara ait sigorta poliçelerinin tamamını gider olarak kayıtlara alabilir miyiz?

    Binek araçlara ait sigorta poliçelerinin tamamını gider olarak kayıtlara alabilir miyiz?

    Şahıs firması açılışından önce şahsın kendisine ait araç işletmeye kayıt edilebilir.

    485
    0
    Firma binek araçlarına sigorta poliçesi, kasko poliçesi yaptırmış bunları giderleştirirken %70’ni mi gidere atmamız gerekir?

    Binek oto sigorta poliçelerinin % 70’i Gider % 30’u KKEG olarak kayıtlar alınır.


    Emlak işi ile alakalı bir işletme açılışı veren müşterimizin daha önce almış olduğu binek aracını İşi ile ilgili olarak kullanmaktadır. Vergi dairesinden özelge olarak “mükellefiyetiniz açılışı öncesinde alınmış ve işletme envanterine kaydedilmeksizin kullanılan binek aracın giderlerinin, ticari kazancınızın tespitinde dikkate alınması mümkün bulunmamakla birlikte, aracın işletmeye kaydedildiği tarihten itibaren şahsi işlerde kullanılmamak ve sadece ticari işletme işlerinde kullanılmak şartı ile söz konusu araca ait giderlerin Gelir Vergisi Kanununun 40/5’inci maddesine istinaden ticari kazancın tespitinde indirim konusu yapılabileceği tabiidir.” burada kayıtlara alınabilmesi için gider pusulası mı düzenlenmeli düzenlenecek ise stopaja tabi olacak mıdır?

    Kayda almak için Gider pusulası düzenlenmez VD bilgi verilmesi yeterlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergiyi peşin öderseniz ne kadar indirim alırsınız?
    Sonraki İçerikİŞKUR kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara 65.000 TL’ye kadar destek veriyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz