Ana Sayfa Muhasebe Binek araç satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Binek araç satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Özel matrah ile alınan ikinci el binek oto satış sırasında yüzde kaç KDV ile satılabilir?, Asıl işi araç alım satımı olmayan firmalar ikinci el binek oto satışında KDV’yi yüzde kaç olarak uygulanacaktır?

    637
    0

    İkinci el oto alım satımı yapan bir mükellefin kdv mükellefi olan bir kişiden araç satın almış ve aracı satan kişi mükellefime özel matrah şeklinde fatura düzenlemiştir. Bu aracı satarken satış tutarına direk % 1 kdv mi uygulanmalıdır?

    Satış bedelinin tamamına % 1 KDV hesaplayacaktır.

    Gömlek imalatı yapan bir firmayız. Araç satış rakamımız 50.000 TL’dir. Alış ve satış arasındaki kar üzerinden mi kdv uyguluyoruz?

    Kdv satış bedeli üzerinden hesaplanır. (50.000) alış da kdv ödenmemesi bu durumu değiştirmez.

    Araç binek otomobil ise kdv oranı %1 olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİngiltere ekonomisi 2020 yılının ikinci çeyreğinde çeyreklik bazda %19,8 daraldı
    Sonraki İçerikReyhanlı Barajı’nın sulayacağı 585 bin dekar arazi, çiftçilere 451 milyon lirayı aşkın gelir artışı sağlayacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz