Ana Sayfa Duyurular Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulacak

Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulacak

933
0

Girişim sermayesi fonlarında yeni bir model ilk kez hayata geçti. Bilişim Vadisi ile Albaraka Katılım ve Vakıf Katılım ortaklığında 100 milyon liralık fon kurulmasına ilişkin imzalar atıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, girişimcilik ekosistemi adına çok vizyoner bir adım attıklarını belirterek, “İster yerli ister yabancı olsun fona yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık.” dedi.

Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulmasına ilişkin imza töreni düzenlendi. Törene, Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Emin Özer, Vakıf Katılım Bankası AŞ Genel Müdürü İkram Göktaş, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, Albaraka Türk Katılım Başkanı AŞ Genel Müdürü Melikşah Utku katıldı.

Törende konuşan Bakan Varank şunları söyledi:

KÜÇÜK EKİPLER BÜYÜK İŞLER: Çok cevval gençlerimiz var. Küresel gelişmeleri ve piyasaları yakından takip ediyorlar, kendi farklarını yeri geldiğinde cesaretle ortaya koyuyorlar. En yakın örneği, oyun sektöründe yazılan başarı hikayeleri. Küçük ekiplerle, büyük işlere imza atıyor, küresel çapta ses getiriyorlar.

CİDDİ POTANSİYEL VAR: İlk TURCORN’umuzu oyun sektöründe çıkarmış olmamız kesinlikle tesadüf değil. Tabii bununla birlikte, biyoteknoloji, yapay zeka, siber güvenlik, mobil uygulamalar gibi alanlarda da ciddi potansiyelimiz var. 2023’e kadar en az 10 TURCORN çıkaracağız derken, biz kendimize bu potansiyeli baz aldık.

ZAMANLA ARTACAK: Bilişim Vadisi, Albaraka Katılım ve Vakıf Katılım ortaklığında 100 milyon liralık bir fon kuruyoruz.  Bu fonun miktarını, zamanla daha da artırmanın peşindeyiz. İster yerli ister yabancı olsun, fona yatırım yapmak isteyen herkese kapılarımız açık. Belirlediğimiz alt katkı limitinin altına düşmemek kaydıyla, herkes yatırımcı olarak bu fona dahil olabilir.

KAZAN-KAZAN: Büyük sanayi kuruluşlarımız, bankalarımız, gayrimenkul şirketleri, emeklilik fonları, bu fonun yatırımcısı olabilirler. Burada aslında tüm taraflar için kazan-kazan mantığı işliyor. Potansiyel gördüğünüz şirketin hissesini, erken aşamalarda alıp, hem onun gelişmesine hem de ilerde kaydedeceği başarılara ortak oluyorsunuz. Günün sonundaysa; hem yatırım yaptığınız şirket, hem siz, hem de ülke ekonomisi kazançlı çıkıyor.

SİVİL TEKNOLOJİLERE ODAKLANACAK: Kurduğumuz bu fon; bilgi ve iletişim teknolojileri, oyun, finans, siber güvenlik, mobilite, tarım, sağlık ve enerji alanında büyümeye hazır hale gelen şirketlere yatırım yapacak. Daha özet ifade etmek gerekirse, bu fon sivil teknolojilere odaklanacak. Fondan faydalanmak isteyen şirketler, yatırım komitesinin çağrılarını yakından takip etmeliler.

CAZİBE MERKEZİ OLUYOR: TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisine çok yoğun bir talep artışı oldu, firma başvuruları yüzde 50 arttı. Otomotiv sektörüne hizmet veren uluslararası teknoloji şirketleri, vadiyi bir cazibe merkezi olarak görmeye başladı. Vadinin geleceği için vizyoner işlere imza atmaya devam edeceğiz.

TASARIM KÜMELENMESİ: Bilişim Vadisi’nde ayrıca bir tasarım kümelenmesi kuruyoruz. Mevcut durumda ülkemizde tasarımla özdeşleşen bir teknopark yok. İşte biz Bilişim Vadisi’ni tasarımla da ön plana çıkaracağız. Tasarım stüdyoları, iş geliştirme merkezi, prototip üretim atölyesi, sergi alanı gibi yapılar kurarak, tasarımla sanayiyi daha güçlü etkileşime geçireceğiz. Tasarım stüdyolarına, tıpkı Pininfarina gibi multi-disipliner becerileri olan profesyonel tasarımcıları çekmek istiyoruz.

ÖNEMLİ KATKI SUNACAK

Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, “Bu fon sayesinde destekleyeceğimiz pek çok firma ve projenin, yakın zamanda ülkemizin teknolojik değişimine önemli katkılar sunacağını göreceğiz” dedi.

ÖNCÜLER YOL AÇAR

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Pandemi sürecine rağmen sayın bakanımız bize destek verdi. Öncüler yol açarlar ama bir defa yol açıldı mı da başarılar geliyor olacak.” diye konuştu.

Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Bilişim Vadisi’nin yapısı ve özelliklerini katılımcılara anlattı.

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından Bakan Varank’ın refakatinde Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Özer, Vakıf Katılım Bankası AŞ Genel Müdürü Göktaş, Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu, Albaraka Türk Katılım Başkanı AŞ Genel Müdürü Utku tarafından Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulmasına ilişkin imzalar atıldı.

ŞUBE AÇTI

Bakan Varank, törenin ardından Bilişim Vadisindeki Vakıf Katılım Şubesinin açılışını yaptı, adına hesap açtırdı.

Bakan Varank, daha sonra yerli olarak üretilen elektrikli scooterları test etti. Firma yetkililerinden araçlar hakkında bilgi aldı.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBasit Usule tabi mükellefler Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin vergi bölümünü dolduracak mı? 
Sonraki İçerikHava parasına fatura kesilir mi? KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz