Ana Sayfa Vergi Bilirkişi ücret gelirleri Avukatlık faaliyeti ile beyan edilecek mi?

Bilirkişi ücret gelirleri Avukatlık faaliyeti ile beyan edilecek mi?

528
0

Konu: Bilirkişilere yapılan ödemelerin vergilendirilmesi hk.

…avukat olarak serbest meslek faaliyetinden dolayı … Vergi Dairesi Müdürlüğünün … vergi kimlik numarasında kayıtlı mükellefi olduğunuz, farklı mahkemelerde bilirkişi olarak görev aldığınız ve bu görevler karşılığında Adalet Bakanlığına bağlı veznelerden tarafınıza ücret ödemesinde bulunulduğu belirtilmiş olup, bu ücret ödemelerinin tek işverenden alınan ücret olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ile beyan edilip edilmeyeceği, ayrıca, bilirkişi olarak elde ettiğiniz gelirlerinizin serbest meslek kazancınız kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hususlarında…

 

… serbest meslek faaliyetinizin dışında mahkemelere yapmış olduğunuz bilirkişilik hizmetinden elde ettiğiniz gelir “ücret” niteliğinde olup, mahkemelerce yapılan söz konusu ödemelerin Adalet Bakanlığı tarafından yapılan ödeme olduğunun kabul edilmesi ve tek işverenden elde edilen ücret geliri olarak değerlendirilerek serbest meslek faaliyetiniz nedeniyle vereceğiniz beyannameye dahil edilmemesi gerekmektedir.


Kaynak: Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı 23.01.2020 Tarihli – 50426076-120[61-2019/20-740]-E.6314 sayılı özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAGİ nasıl hesaplanır?
Sonraki İçerikÜcretler gelirleri beyan edilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz