Ana Sayfa Vergi Bilanço usulüne tabi olan mükellefler defter beyan sisteminde kayıtlarını tutabilir mi?

    Bilanço usulüne tabi olan mükellefler defter beyan sisteminde kayıtlarını tutabilir mi?

    430
    0
    Ticari işletme olarak mükellefiyet açılan dernek lokali, kurumlar vergisi mükellefi olarak tescil edilmiştir. Bilanço usulüne göre defter tutmaktadır. Bilanço usulünden işletme usulüne geçerek defter beyan sisteminde defter tutmak istiyorum. Lokalin Kurumlar vergisi mükellefi olması defter beyan sisteminde defter tutmama engel midir?

    Dernek ve vakıfların iktisadi işletmeleri kurumlar vergisi mükellefidir. Bilanço esasına göre defter tutmak zorundadır. İşletme defteri tutulmaz.


    Defter beyan sisteminde mükellef eğer birden fazla konuda faaliyet gösteriyorsa kayıtlarını nasıl tutmamız gerekir?

    DBS defter tutanlar için farklı konuda faaliyette de bulunsa gelirler giderler ve alışlar tek deftere kayıt yapılır. Ayrı bir sistem olmaz. Sektörlerde ayrı hesap özeti olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletme defteri tutanlar bunun yanında serbest meslek faaliyetine başlarsa ayrıca serbest meslek defteri tutulacaktır.
    Sonraki İçerikBir işyeri açarak resim öğretmenliği yapan bir kişi serbest meslek mükellefiyeti açmalıdır

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz