Ana Sayfa Vergi Bilanço Usulüne Göre Defter Tutan Şahıs Firması 131 ve 331 Hesapları Kullanır...

    Bilanço Usulüne Göre Defter Tutan Şahıs Firması 131 ve 331 Hesapları Kullanır mı?

    3654
    0

    İşletme defterinden bilanço usulüne geçen firmaların açılış maddesi nasıl yapılmalı, sermaye hs rakam yazmalı mıyız? 331 hs kullanılır mı?

    331 Hesap kullanılmaz. İlk açılışta sermaye tutarını mükellef sınır olmaksızın belirleyebilir. TDHP kurallarına göre mükellefin varlıkları ve borçları ilgili hesaplara yazılarak aktif ve pasif hesaplar kullanılarak açılış bilançosu oluşturulur.

    Şahıs işletmesi ve bilanço usulüne tabi müşterilerimize bazen bankalardan sermaye artışı yapılmasına dair talep ve tavsiyeler geliyor. 

    Bu durumda şahıs bilanço usulü mükelleflerde sermaye artışı nasıl yapılabilir?

    331 no.lu hesapta bulunan bakiye 500 sermaye hesabına alınabilir mi? Ticaret siciline herhangi bir bildirim gerekir mi? 

    Şahıs işletmelerinde 131-331 hesap kullanılmaz. 

    Sermaye artırılmak isteniyor ise 100/102(B) 500 (A) olarak kayıt yapması yeterlidir. Ticaret siciline tescil ettirilmez.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBinek otomobillerde amortisman gider kısıtlaması nasıl uygulanır?
    Sonraki İçerik7326 Yapılandırma Kapsamına giren SGK borçları nedeniyle taşınır ve taşınmaz mallara konulan hacizler ile alınan teminatların kaldırılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz