Ana Sayfa Vergi Bez çuvallar ve bez torbalar için gekap beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?

Bez çuvallar ve bez torbalar için gekap beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?

Bez çuvallar ve bez torbalar için gekap beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?

1217
0

Çuval geri kazanım katılım payı beyannamesi konusuna girer mi?

Bez çuval, bez torba için GEKAP beyannamesi verilmez

Bazı toptan tekstil hazır giyim satışı yapan mükelleflerimiz var. Bunlar büyük çuval yapıp mallarını bu şekil sevk ediyorlar. Perakende satış yapmıyorlar. Bu çuvallar naylon da oluyor. Bunlar poşet beyanına dahil olacak mı?

Bahsettiğiniz ürün poşet değildir. Ancak Poşet beyanname formatın da diğer gekap ürünleri arasında ambalaj malzemesi olarak belirtilmiş ise beyan edilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖzel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ile ilgili olarak 2019 yıl sonuna göre uzun vadeli kredi borcu 17,3 milyar ABD doları azaldı
Sonraki İçerikOtel Resepsiyonunda YN ÖKC Kullanma Mecburiyeti 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz