Ana Sayfa Dünya Beyaz Rusya’da tarımsal üretim Ocak-Kasım 2019’da %2,7 arttı

Beyaz Rusya’da tarımsal üretim Ocak-Kasım 2019’da %2,7 arttı

561
0

Beyaz Rusya’da tarımsal üretim Ocak-Kasım 2019’da %2,7 arttı

Beyaz Rusya Ulusal İstatistik Komitesi’nin yayınladığı verilere göre, Ocak-Kasım 2019’da her türlü çiftlikteki (tarım kuruluşları, özel çiftlikler ve ev arazileri) mevcut fiyatlarla tarımsal üretim Ocak-Kasım 2018’e kıyasla sabit fiyatlarla %2,7’lik bir artışla 19,8 milyar BYN (Beyaz Rusya Rublesi). Tarım kuruluşlarındaki tarımsal üretim, sabit fiyatlarla bir önceki yılın aynı dönemine göre %4 artışla 16,2 milyar BYN oldu.

Her türden çiftlikte hayvancılık ve kümes hayvanları üretimi (canlı ağırlıkta) 1648,6 bin ton olarak kaydedildi: süt üretimi 6791.9 bin ton, yumurta üretimi 3234.2 milyon adet olarak gerçekleşti.

Tarım kuruluşlarının payı toplam canlı hayvan ve kümes hayvanı üretiminin %95,7’sini (canlı ağırlıkta), süt üretiminin %96,1’ini ve yumurta üretiminin %82,2’sini oluşturmakta.


Kaynak: Beyaz Rusya Ulusal İstatistik Komitesi / Link: https://www.belstat.gov.by/en/o-belstate/news-and-events/news/agricultural-production-in-january-november-2019/
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYalnız avukatların yapabileceği işler nelerdir?
Sonraki İçerikE-SMM uygulamasına nasıl başvurabiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz