Ana Sayfa Vergi Beyana tabi kurum kazancı olmadan bağış ve yardımlar gelir veya kurum vergisinde...

    Beyana tabi kurum kazancı olmadan bağış ve yardımlar gelir veya kurum vergisinde indirim konusu yapılır mı?

    511
    0

    2016 yılı zararını 2020 yılının ilk üç dönem geçici beyannamesinde göstermedim. Son dönem geçici ya da yıllık gelir vergisinde gösterebilir miyim?

    Geçmiş yıl zararları Tüm Geçici vergi beyannamelerinde yazılması gerekir. 

    2020 yılında 1.800 TL Ticari bilanço zararı var. Kanunen kabul edilmeyen giderler ve Zarar da olsa indirilecek istisnalardan sonra Dönem kârım 1.700 TL çıkmaktadır. Geçmiş yıl zararım yok, Kazancın bulunması halinde indirebileceğim 2020 yılında yaptığım bağışlarım mevcut (Cami inşaatına ve Belediyelere) 1 seri nolu Kurumlar Vergisi Kanununda sınırlı olan bağışlar hesaplaması (Ticari Bilanço karı-(İştirak Kazancı Geçmiş yıl Zararları) şeklinde yapılmakta, bu sebepten sınırlı olan bağılarda ticari bilanço karı olmadığından hesaplama yapmıyoruz. Tereddüt ettiğim husus ise; sınırlama yapılmayacak olan Cami inşaatına yapılan bağış tutarımı indirim konusu olarak değerlendirebilir miyiz?

    Beyana tabi Kurum kazancı yok ise bağış ve yardımlar indirilemez. 

    Cami inşaatı için yıllık Kazanç olsa idi bağışın tamamı indirilecekti.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİsteğe bağlı olarak e-defter uygulamasına dahil olan firmalar e-Fatura uygulamasına dahil olmak zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikİnşaat işlerinde ne zaman KDV tevkifatı uygulanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz