Ana Sayfa Muhasebe Beyana tabi bir işlem yoksa muhtasar vergi beyannamesi verilmek zorunda mıdır?

Beyana tabi bir işlem yoksa muhtasar vergi beyannamesi verilmek zorunda mıdır?

885
0
Beyana tabi bir işlem yoksa muhtasar vergi beyannamesi verilmek zorunda mıdır?

Bir mükellefim ocak ayından itibaren basit usulden işletme usulüne geçti. Sistemde muhtasar aylık olarak gözüküyor. Dilekçeyle başvuru yaptık ama marttan sonraki dönemler için üç aylık döneme geçireceklerini belirttiler. Haliyle ocak şubat mart aylarını ayrı ayrı stopaj vermem gerekiyor. Ancak mükellefin ocak ve şubat ayı için vergi bildirimi bulunmuyor sadece mart ayı için bulunuyor. Bu şekilde ocak ve şubat ayı için boş stopaj beyannamesi mi vermem gerekiyor? Sadece mart ayının stopajını vermem yeterli olur mu?
Eğer ocak ve şubat boş beyanname verilmiyorsa bunu vergi dairesine bildirmem gerekiyor mu?

 

Stopaja konu bir gideriniz bulunmadığında boş olarak muhtasar beyanname verilmesine gerek yoktur. Ancak konuyu vergi dairesine dilekçe ile bildirmekte fayda bulunmaktadır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Başka şehirde açılan şubenin muhtasar beyannamesi hangi vergi dairesine verilir?

Süresinden sonra gelen stopajlı serbest meslek makbuzu için muhtasar beyannamemizi düzeltmeli miyiz?

 


Önceki İçerikFinansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’nin Güncellenmiş Versiyonu Yayımlanmak Üzere Resmî Gazete’ye Gönderilmiştir
Sonraki İçerikRönesans Sanatı (Sanat Tarihi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz