Ana Sayfa SGK BES sisteminde bir önceki ayın personel sayısına ilave olan personel için sistemde...

BES sisteminde bir önceki ayın personel sayısına ilave olan personel için sistemde kayıt oluşturmamız zorunlu mudur?

BES sisteminde bir önceki ayın personel sayısına ilave olan personel için sistemde kayıt oluşturmamız zorunlu mudur?

730
0

8 personeli olan bir firmayız. Firmamızda 2019 Ocak ayında tüm personelimiz ilk kez zorunlu BES kaydı yaptırmıştı. Fakat 3 ay BES ödemesi yaptıktan sonra, kendi istekleri ile BES sisteminden çıktılar. Şu an BES e kayıtlı personelimiz bulunmamaktadır. 01.09.2019 da bir eleman işe alındı. SGK girişi yapıldı. Bu eleman için zorunlu BES girişi yapmamız lazım mıdır?

Evet zorunludur. BES te çalışan sayısı tespiti bir önceki ayın tahakkukunda yer alan toplam işçi sayısıdır. Bu sayı 5 işçiyi geçiyorsa kapsama dâhil olunur.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKooperatiflerde hangi durumlarda iktisadi işletme oluşur?
Sonraki İçerikBağ- Kur primi ödemiş fakat emekli olma imkânı olmayan kişiler ödedikleri primleri geri alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz