Ana Sayfa Özel Sigorta BES – Otomatik Katılım Sistemi-5 – Diğer BES Sözleşmeleri

    BES – Otomatik Katılım Sistemi-5 – Diğer BES Sözleşmeleri

    1957
    0

    1. Otomatik katılım dışında, bireysel emeklilik sisteminde (BES) sözleşmesi olan çalışanlar otomatik katılıma dahil olacak mıdır?
    Evet, otomatik katılım sistemine dahil olma şartı taşıyan tüm çalışanlar sisteme dahil olacaktır. Bu kapsamda, hâlihazırda BES sözleşmesi olanlar için de ayrıca bir otomatik katılım hesabı açılacaktır ve Kazanılan haklar ayrı ayrı takip edilecektir.

    2. Otomatik katılım sistemi ile BES sözleşmeleri arasında birikim transferi mümkün müdür?
    Hayır.

    GENEL
    1. Emeklilik şirketinin iflası durumunda nasıl bir yol izlenecektir?
    Sistemde ödenen katkı paylarıyla alınan emeklilik yatırım fonu varlıkları Takasbank nezdinde saklanmaktadır. Emeklilik şirketi varlıkları ile emeklilik yatırım fonu varlıkları ayrıdır. Sistemde fon malvarlığı rehnedilemez, portföye ilişkin olarak yapılan işlemler haricinde teminat gösterilemez, üçüncü şahıslar tarafından haczettirilemez ve iflas masasına dâhil edilemez.

    2. Engellilere özel hükümler bulunmakta mıdır?
    Engellilerin sisteme katılması noktasında herhangi bir farklı hüküm bulunmamaktadır.

    Kaynak: Hazine Müsteşarlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBES – Otomatik Katılım Sistemi – 4 – Ayrılma/İş Değişikliği
    Sonraki İçerikTFRS’lerin yapısı ve bölümleri ne şekilde tasarlanmıştır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz