Ana Sayfa Çalışma Hayatı BES zorunluluğu olan sayının altına düşersek kesinti yapmaya devam etmeli miyiz?

BES zorunluluğu olan sayının altına düşersek kesinti yapmaya devam etmeli miyiz?

BES'te 5 kişinin altına düşülürse Prim yatacak mı?

2696
0

2019 Haziran ayında ve Temmuz ayında çalışan sayımız 5’e yükseldiği için Haziran ve Temmuz maaşlarını öderken BES kesintisi yaparak maaş ödedik.

1-) Ağustos ayında sayımız 4’e düştü, artık BES Kesintisi yapmayacak mıyım?

2-) Eğer yapmayacaksam tekrar sayım 5’e yükselirse mi yapacağım?

 

*Çalışan sayısı 5 kişi altına düşerse BES zorunlu değildir.

*Çalışan sayınız tekrar 5 kişiye çıkar ise zorunlu olursunuz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBaşka bir firma ile serbest meslek sözleşmesi olan firma dışarıdan başka bir serbest meslek erbabından hizmet alabilir mi?
Sonraki İçerikKavrulmuş ve tuzlanmış yer fıstığı tesliminde KDV oranı kaç olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz