Ana Sayfa Muhasebe Belirli süreli anlaşmayla çalışan personel 1 yıl sonra işten çıkartılırsa kıdem tazminatı...

Belirli süreli anlaşmayla çalışan personel 1 yıl sonra işten çıkartılırsa kıdem tazminatı almaya hak kazanır mı?

962
0

Belirli süreli iş sözleşmelerinde kıdem tazminatı olmayacağı yönünde bilgiler var fakat 1475 Sayılı Kanunun 14. maddesinde bu yönde her hangi bir açıklama yok.

Belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışan bir kadın evlenirse ve 1 yıl içinde de işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilir mi?

Kıdem tazminatı: Madde 14 – (Değişik birinci fıkra: 29/7/1983 – 2869/3 md.)

Bu Kanuna tabi işçilerin hizmet akitlerinin:

  1. İşveren tarafından bu Kanunun 17 nci maddesinin II numaralı bendinde gösterilen sebepler dışında,… Feshedilmesi veya kadının evlendiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde kendi arzusu ile sona erdirmesi veya işçinin ölümü sebebiyle son bulması hallerinde işçinin işe başladığı tarihten itibaren hizmet akdinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir.
  2. Bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

İşten Kendi İsteğiyle Ayrılan İşçi ve Evlilik Nedeniyle Ayrılan İşçi Kıdem Tazminatı Alabilir mi?

 

 

Vefat Eden Eşin Kıdem Tazminatı Alınabilir mi?

 

 

Kıdem Tazminatı Hesaplanırken Ücrete Hangi Ödemeler Dâhil Edilmez?

 

 

Önceki İçerikPoşet beyannamesinde düzenleyen kısmına kimin bilgilerini yazmalıyım?
Sonraki İçerikKendime Fatura ettiğim demirbaşlar için Ba Bs bildirimi yapacak mıyım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz