Ana Sayfa Vergi Belediyeye yapılan konut ve işyerlerine ilişkin inşaat taahhüt işinde KDV oranı nedir?

Belediyeye yapılan konut ve işyerlerine ilişkin inşaat taahhüt işinde KDV oranı nedir?

1203
0

Belediyeye yapılan konut ve işyerlerine ilişkin inşaat taahhüt işinde KDV oranı nedir?

KONU

Belediyeye yapılan konut ve işyerlerine ilişkin inşaat taahhüt işinde KDV oranı

SORU

…,4734 sayılı Kanun kapsamında ihalesi gerçekleştirilen, daire ve dükkânlardan oluşan toplu konut projesi ile sadece dairelerden oluşan toplu konut projesi kapsamında yapılan inşaat taahhüt işlerine ait hak edişlere ilişkin düzenlenen faturalarda hesaplanması gereken katma değer vergisi (KDV) oranı nedir?

CEVAP

… Buna göre, sözü edilen toplu konut projeleri kapsamında yapılan inşaat taahhüt işlerine ait hak edişlere ilişkin düzenlenen faturalarda, net alanı 150 m²’ye kadar olan konutlara isabet eden bedel üzerinden % 1 oranında; dükkânlar ile varsa net alanı 150 m² ve üzerindeki konutlara isabet eden bedel üzerinden ise % 18 oranında KDV hesaplanması gerekmektedir.

T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı

(Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü)

 

 

Sayı : 45404237-130[I-18-19]-E.104209 14.05.2018
Konu : Belediyeye yapılan konut ve işyerlerine ilişkin inşaat taahhüt işinde KDV oranı

 

İlgi : 18/01/2018 tarihli özelge talep formunuz.

İlgide kayıtlı özelge talep formunda, 4734 sayılı Kanun kapsamında ihalesi gerçekleştirilen, daire ve dükkânlardan oluşan toplu konut projesi ile sadece dairelerden oluşan toplu konut projesi kapsamında yapılan inşaat taahhüt işlerine ait hak edişlere ilişkin düzenlenen faturalarda hesaplanması gereken katma değer vergisi (KDV) oranı sorulmaktadır.

KDV oranları 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 1, (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 8, bu listelerde yer almayan vergiye tabi işlemler için % 18 olarak tespit edilmiştir.

Söz konusu BKK eki (I) sayılı listenin 13 üncü sırasında, belediyelere yapılan sadece net alanı 150 m²’ye kadar konutlara ilişkin inşaat taahhüt işlerinin % 1 oranında KDV’ye tabi tutulması öngörülmüştür.

Buna göre, sözü edilen toplu konut projeleri kapsamında yapılan inşaat taahhüt işlerine ait hak edişlere ilişkin düzenlenen faturalarda, net alanı 150 m²’ye kadar olan konutlara isabet eden bedel üzerinden % 1 oranında; dükkânlar ile varsa net alanı 150 m² ve üzerindeki konutlara isabet eden bedel üzerinden ise % 18 oranında KDV hesaplanması gerekmektedir.


Kaynak:Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karen Audit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Konut Alımında Ödenen KDV Oranı Sonradan Düşerse KDV İadesi Alınabilir mi?

İkinci el araç alım-satımı yapanlarda KDV oranı ne olacaktır?

İkinci el araç alım-satımı yapanlarda KDV oranı ne olacaktır?

Çadır kampı faaliyetinde KDV oranı %8 mi yoksa %18 midir?

Konut Yapı Kooperatifine Yapılan İnşaat Taahhüt İşlerinde KDV Oranı Nedir?

Hasta taşıma hizmetinde KDV oranı kaçtır?

Aktife Kayıtlı Ticari Araç Satışlarında KDV Oranı Kaçtır?

Propan katılarak zenginleştirilen sıvılaştırılmış petrol gazının (L.P.G.) KDV oranı.

Eğitim Hizmetlerinde KDV Oranı Kaç Biliyor musunuz?

İndirimli orana tabi malların diğer mallarla birlikte satılması durumunda KDV oranı ne olacaktır?

Finansal kiralamalarda (Leasing) KDV oranı nedir?

Önceki İçerikMüze ve ören yerlerindeki kdv oranı nedir?
Sonraki İçerikCpap bpap maskeleri ile hasta solunum devresinin KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz