Ana Sayfa Ekonomi Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2021’in 4. çeyreğinde yüzde 14 arttı

    Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2021’in 4. çeyreğinde yüzde 14 arttı

    422
    0

    Türkiye İstatistik Kurumu, 2021’in 4. çeyreğine ilişkin yapı izin istatistiklerini açıkladı.

    Buna göre, söz konusu dönemde yıllık bazda belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 14, daire sayısı yüzde 16,8, yüz ölçümü yüzde 24,1 arttı.

    Yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüz ölçümü 49,2 milyon metrekare olurken, bunun 27,8 milyon metrekaresinin konut ve 11,5 milyon metrekaresinin konut dışı ve 10 milyon metrekaresinin ortak kullanım alanı olduğu görüldü.

    Kullanma amacına göre en yüksek pay 34,1 milyon metrekareyle iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binaların oldu. Bunu 4 milyon metrekareyle bir daireli ikamet amaçlı binalar izledi.

    YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ

    Belediyeler tarafından verilen yapı kullanma izin belgelerinde bina sayısı, söz konusu çeyrekte 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 28,9, daire sayısı yüzde 18,3, yüz ölçümü yüzde 16,8 arttı.

    Bu yapıların toplam yüz ölçümü 41,7 milyon metrekare olarak hesaplanırken bunun yüzde 57,8’i konut alanı olarak gerçekleşti. Toplam yüz ölçümün 24,1 milyon metrekaresini konut, 8,9 milyon metrekaresini konut dışı ve 8,7 milyon metrekaresini ortak kullanım alanları oluşturdu.

    Kullanım amacına göre en yüksek pay 31,4 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binaların oldu. Bunu 2,3 milyon metrekareyle toptan ve perakende ticaret binaları izledi.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikElektrik üretimi aralıkta yıllık bazda yüzde 5.7 arttı
    Sonraki İçerikBankacılık sektörünün mevduatı arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz