Ana Sayfa Muhasebe Belediyede başkan yardımcılığı yapan ve yüksek seçim kurumu tarafından görevden alınan başkan...

Belediyede başkan yardımcılığı yapan ve yüksek seçim kurumu tarafından görevden alınan başkan yardımcıları kıdem ve ihbar tazminatı alabilirler mi?

1079
0

Belediye de başkan yardımcılığı yapan ve yüksek seçim kurumu tarafından görevden alınan başkan yardımcıları kıdem ve ihbar tazminatı alabilirler mi?

Konu 5393 sayılı Belediye kanununa göre yorumlanmalıdır. Belediye başkan yardımcılarının sosyal güvenlikleri 1 Ekim 2008’den sonra, 5393 sayılı kanunun 49 uncu maddesi hükümleri doğrultusunda sağlanmaktadır. Belediye başkan yardımcılarının sosyal güvenlikleri açısından tabi olacakları hükümler, 1 Ekim 2008 öncesi ve sonrasında aynıdır.

Buna göre, belediye başkan yardımcısı seçilen bir kişinin 5510 sayılı yasa kapsamında 4/a sigortalılığı ile 4/b sigortalılığı yoksa SGK’dan yazılı olarak talepte bulunduğunda, 5510 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında (memur statüsündeki sigortalılık) 4/c sigortalısı olabilmektedir.

Belediye başkan yardımcısı seçilen bir kişinin 5510 sayılı yasa kapsamında 4/a sigortalılığı ile 4/b sigortalılığı olsa bile, bu sigortalılıklarını sona erdirdiğinde 5510 sayılı yasa kapsamında 4/c sigortalısı olabilmektedir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

2019 Yılında 17103 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilmenin şartları nelerdir?

 

 

Yurtdışında bulunduğum zamanlarda Türkiye’de 4a kapsamında sigortalı olabilir miyim?

 

 

 

A.Ş.’nin YK’de olmayan hissedarı, ortak olduğu şirkette 4/a sigortalısı olabilir mi?

 

 

Önceki İçerikFiili envanter farkı için ne yapacağım?
Sonraki İçerikHuzur hakkı için genel kurul kararı gerekli mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz