Ana Sayfa Dünya Belçika’da Perakende Ticaret Hacmi Ocak Ayında %6,7 Yükseldi

    Belçika’da Perakende Ticaret Hacmi Ocak Ayında %6,7 Yükseldi

    589
    0

    Belçika İstatistik Ofisi STATBEL tarafından açıklanan verilere göre, 2021 yılı Ocak ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yakıt hariç perakende satış hacmi %6,7 oranında artmıştır.

    Mağazalar, tezgahlar ve pazar yerleri dışında yapılan perakende ticaret ve belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda diğer ev eşyalarının perakende satışları sırasıyla %31 ve %11,4 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %42,1 ile en yüksek artış Ocak ayında da posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan satışlarda görülmüştür.

    Diğer taraftan, gıda, içecek ve tütün ile tekstil, giyim ve ayakkabı perakende satışlarında ise sırasıyla %6,7 ve %6,2 oranında düşüş kaydedilmiştir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / StatBel
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAvukatların CMK hizmeti kapsamında savcılıklara düzenleyeceği e-SMM’de KDV tevkifatı oranı ne olacak?
    Sonraki İçerikTESK: EPDK tarafından yapılan petrol fiyatlarında tavan fiyat uygulamasını olumlu buluyoruz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz