Ana Sayfa Dünya Belçika’da istihdam oranı Nisan 2020’de düştü

Belçika’da istihdam oranı Nisan 2020’de düştü

Nisan 2020 Belçika’da istihdam oranı nedir?

1073
0

Belçika İstatistik Ofisi’nin (STATBEL) yayınladığı verilere göre, Belçika’da geçici işsizlikteki işçilerin istihdam edildiği düşünülse de, 20-64 yaş grubundakilerin istihdam oranı biraz azalmış gibi görünmektedir. İstihdam oranı Mart ayında hala biraz artarken, Nisan ayında hafif bir düşüş görüldü. Oran Mart ayında %70,6’dan Nisan ayında %70,0’a düştü. Geçen yılın Nisan ayında istihdam oranı %71,4 olarak gerçekleşti. İstihdam oranı erkekler için %74,5’te sabit kalırken, Mart ve Nisan 2020 arasında kadınlar arasında %66,7’den %65,5’e düştü.

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) tanımına göre ILO işsizlik oranı Mart ayında %4,8 olarak gerçekleşti. Nisan ayında %4.3’e geriledi. Geçen yılın Nisan ayında işsizlik oranı %5,3 olmuştu. Sadece erkeklerin işsizlik oranı Mart ve Nisan ayları arasında düştü (% 5,3’ten %4’e). Kadınların işsizlik oranı ise %4.2’den %4.6’ya hafif bir artış gösterdi.

Çalışmamanın (geçici işsizlik) en yaygın nedeni ise teknik veya ekonomik nedenler oldu. 2020 yılının Nisan ayında, geçici işsizlik nedeniyle tüm referans haftasında ortalama 588.000 çalışan kişi istihdamda görünmemiştir. Bir önceki ay (Mart 2020), 224.000 kişi ve bir önceki yıl (Nisan 2019) işsiz 8.000 kişi, çalışmamanın ana nedeninin teknik veya ekonomik nedenler (geçici işsizlik) olduğunu belirtmişti. Ayrıca, bir işte çalışan 390.000 kişi, özellikle Covid-19 ile ilişkili olduklarını gösteren başka bir nedenden dolayı çalışamadı.


Kaynak: Belçika İstatistik Ofisi (STATBEL) / Link: https://statbel.fgov.be/en/themes/datalab/monthly-figures-labour-market
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİBB 39 ilçe için ayrı ayrı İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları hazırladı
Sonraki İçerikYevmiye defterlerinin kapanış tasdiki Koranavirüs nedeniyle uzatıldı mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz