Ana Sayfa Dünya Belçika’da geçici işsizlik oranı Haziran ayında %15’e geriledi

Belçika’da geçici işsizlik oranı Haziran ayında %15’e geriledi

406
0

İstihdam Bakanı Nathalie Muylle tarafından Nisan ayında özel sektördeki işçilerin %58’i seviyesindeki geçici işsizlik oranının Haziran ayında %15’e gerilediği açıklanmıştır.

Krizin başlamasıyla birlikte çalışanların satın alma gücünü kısmen de olsa korumaya ve işletmeleri rahatlatmaya dönük olarak federal hükümet tarafından mücbir sebep için geçici işsizlik uygulamaya alınmıştı. Nisan ayında 1,23 milyon ile rekor seviyelere ulaşan geçici işsiz sayısı,  Mayıs ayında pandemiye karşı alınan önlemlerin kaldırılmaya başlanması ile düşüş eğilimine girmiş  ve 984.574 kişiye gerilemiştir.  En son resmi rakamlara göre, Haziran ayında geçici işsizlik kapsamındaki çalışan sayısı 604.827 seviyesindedir.

Haziran ayında geçici işsizlik sürelerinde de gerileme yaşanmış, Nisan ayında 14 gün, Mayıs ayında ise 10 gün olan aylık ortalama, 8 güne gerilemiştir. Ancak tüm ay boyunca geçici işsiz olanların sayısı hala yüksek seviyede olup, Haziran ayında özel sektördeki çalışanların yaklaşık %7,7’si bu durumdadır.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖğrencilere yapılacak ücret iadelerine istinaden düzenlenecek gider pusulalarında stopaj hesaplanmalı mıdır?
Sonraki İçerikTüp gaz satışı yapan firmalar e-faturaya geçmeli midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz