Ana Sayfa İstatistik Belçika’da engelli insanların çoğu yarı zamanlı işlerde çalışıyor

Belçika’da engelli insanların çoğu yarı zamanlı işlerde çalışıyor

595
0

Belçika’da engelli insanların çoğu yarı zamanlı işlerde çalışıyor

Belçika İstatistik Ofisi’nin (STATBEL) yayınladığı verilere göre, Belçika’da bir engeli veya uzun süredir devam eden sağlık sorunları olan 15-64 yaş arasındaki bireylerin dörtte birinin (%24) bir işi var. Bunların %41’i toplam çalışma nüfusunun dörtte birine kıyasla yarı zamanlı şekilde çalışıyor.

İnsanlar sakatlık, uzun süredir devam eden bir hastalık veya rahatsızlıktan ciddi şekilde etkilendiklerinde, bunun da çalışma durumları üzerinde açık bir etkisi vardır. Bu insanların sadece %24’ünün bir işi bulunmakta ve 15 ila 64 yaş arasındaki toplam nüfus için bu oran %65.

İşsizlik oranları da (%9), toplam nüfustan (%6) daha yüksektir, ancak ciddi bir engelli olan kişilerin büyük çoğunluğu (%74) çalışmamaktadır. Bu, bu bireylerin bir işi olmadığı, bir iş aramadığı ve/veya iş için uygun olmadığı anlamına gelmektedir. Çalışanların %41’i, toplam Belçika nüfusunun dörtte birine kıyasla yarı zamanlı şekilde çalışıyor. Belçika’da yaşayan toplam 15-64 yaşları arasındaki kadınların %41’ine kıyasla ciddi bir engeli bulunan kadınların %62’si yarı zamanlı şekilde çalışmaktadır.


Kaynak: Belçika İstatistik Ofisi (STATBEL) / Link: https://statbel.fgov.be/en/news/people-disabilities-are-much-more-likely-work-part-time
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışma izni hangi hallerde süresi bitmeden geçerliliğini kayıp eder?
Sonraki İçerikDaimi vazife durumunda harcılar ne zamandan başlayarak verilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz