Ana Sayfa Dünya Belçika’da enflasyon Aralık 2019’da %0,76’ya yükseldi

Belçika’da enflasyon Aralık 2019’da %0,76’ya yükseldi

646
0

Belçika’da enflasyon Aralık 2019’da %0,76’ya yükseldi

Belçika İstatistik Ofisi’nin (STATBEL) yayınladığı verilere göre, Belçika’da enflasyon Aralık ayında %0,39’dan %0,76’ya yükseldi. Sağlık endeksine göre enflasyon Kasım ayında %0,48 iken Aralık ayında %0,67 olarak gerçekleşti. Enerji ürünleri ve işlenmemiş gıdaların fiyat gelişmelerini dikkate almayan çekirdek enflasyon, Kasım ayında %1,46 iken, Aralık ayında %1,45 olarak gerçekleşti.

Tüketici fiyat endeksi Aralık ayında 0.14 yüzde puan, yani %0,13 arttı.

Sağlık endeksine dayalı enflasyon %0,48’den %0,67’ye yükseldi.

Düzeltilmiş sağlık endeksi Aralık ayında 106,76 puana ulaşmıştır.

Aralık ayında en önemli fiyat artışları tatil köyleri, sebzeler, evcil hayvan ürünleri, et, araç alımı ve kişisel bakım ürünleri için kaydedildi. Bununla birlikte, alkollü içecekler, elektrik ve otel odaları endeks üzerinde azalan bir etkiye sahiptir.


Kaynak: Belçika İstatistik Ofisi (STATBEL) / Link: https://statbel.fgov.be/en/themes/consumer-prices/consumer-price-index
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik7143 ve 6736 sayılı kanun kapsamında matrah artırımında bulunan firmalar geçmiş yıl zararları nasıl kullanacaktır?
Sonraki İçerik5 Milyon üstü brüt satışı olanlar ne zaman e-Defter uygulamasına dâhil olacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz