Ana Sayfa Dünya Belçika’da Ekonomik Büyümenin Üçüncü Çeyrekte Hızlanması Bekleniyor

    Belçika’da Ekonomik Büyümenin Üçüncü Çeyrekte Hızlanması Bekleniyor

    433
    0

    Belçika Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Belçika’da 2021 yılının ikinci çeyreğinde önceki tahminlerin üzerinde büyüyen GSYİH’nın, üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %1,8 büyümesinin beklendiği belirtilmektedir.

    2021 yılı üçüncü çeyreğinde, bazı Covid-19 önlemlerinin devam ettiği, yılın ikinci çeyreğine göre özel tüketimdeki artışın daha yüksek olacağı tahmin edilmekte olup, iç talepteki toparlanma kaynaklı ithalat artışının hızlanması ve net ihracatın büyümeye katkısının üçüncü çeyrekte de negatif olması beklenmektedir.

    Ağustos ayında bir miktar gerilese de sağlık krizi öncesi seviyesinin oldukça üzerinde seyreden iş dünyası güveni ve artış eğilimi devam eden kapasite kullanımı özel sektör yatırımlarında toparlanma beklentisini güçlendirmektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / icaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTÜBİTAK 1001 “Spor Araştırmaları” özel çağrısı açıldı
    Sonraki İçerikTürkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 10 bin megavatı aştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz