Ana Sayfa Dünya Belçika’da 2020 Yılında İflaslar %33 Azaldı

    Belçika’da 2020 Yılında İflaslar %33 Azaldı

    116
    0

    Graydon araştırma ofisinin verilerine göre, 2020’de Belçika’da iflas eden firma sayısı %33 azalarak 2019 yılındaki 11.814 seviyesinden 7.935’e gerilemiştir.

    Bu çarpıcı düşüşün, Federal Hükümet tarafından sağlık krizinden etkilenen şirketleri desteklemek için uygulamaya alınan iflas moratoryum kaynaklı olduğunu belirten Graydon araştırma departmanı müdürü Eric Van den Broele, söz konusu rakamların ekonominin gerçek durumunu yansıtmadığını, krizden önce sağlıklı olan şirketlerin yaklaşık %20’sinin desteklere rağmen bugün kritik bir durumda olduğunu ifade etmektedir. Eğer uzatılmazsa 2021 Ocak ayı sonunda kalkacak olan ve haciz ve iflaslara karşı faaliyetlerini durdurmaya zorlanan şirketleri geçici olarak koruyan moratoryum sonrasında iflaslarda kademeli bir artış beklenmektedir. Her ne kadar iflaslar sağlıklı bir ekonominin parçası olsa da, destek önlemleri sona erdiğinde iflas tsunamisi yaşanmaması için 2021’de yeni destek tedbirlerine ihtiyaç duyulacağı belirtilmektedir.

    2020 yılında şirket iflasları kaynaklı istihdam kaybı 2019 yılına göre %11,4 azalarak 19.035 seviyesine gerilemiştir. İş kayıplarındaki gerilemenin, iflas eden şirket sayısındakine göre daha yavaş olması, Mega World/Blokker (462 çalışan), Brantano (698 çalışan) ve Swissport Belgium (1.022 çalışan) gibi bazı büyük iflaslardan kaynaklanmaktadır.

    En çok etkilenen sektörler inşaat (1.404 iflas) ve horeca (1.396 iflas) sektörleri olurken en fazla istihdam kaybı 4.318 iş ile perakende ticarette olmuştur.


    Kaynak: T.C TİCARET BAKANLIĞI / L’echo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 Ocak–Şubat–Mart aylarına ait e-defter beratlarının 2. Suretlerinin sisteme aktarılmasının son günü ne zamandır?
    Sonraki İçerikYanıltıcı belge ile ilgili idari araştırma aşamasında mükellefe, söz konusu belgelerin gerçekliğine yönelik deliller ileri sürme imkanı verilir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz