Ana Sayfa Dünya Belçika Koronavirüs Kısıtlamalarını Hafifletmeye Başlıyor

    Belçika Koronavirüs Kısıtlamalarını Hafifletmeye Başlıyor

    520
    0

    Belçika’nın Federal ve Bölgesel Hükümet temsilcilerinin bir araya geldiği Danışma Komitesi toplantısında, mevcut önlemlerin bazılarının gevşetilmesi kararı alındı. Daha önce 5 Mart tarihinde, önlemlerin gevşetilmesi kararı alınmış ancak özellikle koronavirüsün İngiliz varyantı kaynaklı vaka sayılarında görülen artış üzerine 24 Mart tarihinde dört haftalık süre için daha katı tedbirlerin uygulanmasına karar verilmişti.

    Başbakan Alexander De Croo tarafından Danışma Komitesi toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, 19 Nisan Pazartesi gününden itibaren okulların daha önceki kurallara uygun şekilde açılacağı, Belçika’ya ve Belçika’dan zorunlu olmayan seyahatlere ilişkin yasağın da kaldırılacağı, bununla birlikte, kırmızı kodlu bölgelerden dönen kişilerin karantinaya alınması ve dönüşlerinin 1. ve 7. günlerinde test uygulamasının devam edeceği, aşılanmış yolcularda muafiyetin olmayacağı belirtilmiştir.

    Açıklanan kararlara göre, 26 Nisan tarihinden itibaren, sektörden işlemediğine dair şikayetlerin olduğu mağazaların randevu ile müşteri kabul etmeleri uygulaması kaldırılarak “zaruri” olmayan ürünleri satan mağazalar ve kuaförler, berberler, güzellik uzmanları gibi tıbbi olmayan temaslı meslekler yeniden açılabilecekler.

    Başbakan Alexander De Croo tarafından Belçika’nın 65 yaş üzeri vatandaşların %70’inin ilk aşı dozunu 8 Mayıs tarihine kadar almasının hedeflendiğini, o tarihten itibaren bar, kafe ve restoranların açık hava bölümlerinin açılmasının mümkün olabileceğini, gece sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını ve  açık havada 50 kişiye kadar kültürel faaliyetlere izin verileceğini belirtilmiştir.

    Belçika’da 15 Nisan tarihi itibariyle günlük vaka sayısı 7 günlük ortalaması 3.436, toplam vaka sayısı ise 935.316 seviyesindedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Politico, The Brussels Times
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2012’de başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında 1,5 milyon konut dönüşüm kapsamına alındı
    Sonraki İçerikİBB faaliyetlerine ara veren özel tiyatrolar için yeni bir dayanışma başlattı: ‘İstanbul’da Perdeler Kapanmasın’

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz