Ana Sayfa Dünya Belçika Ekonomisi İlk Çeyrekte %1 Büyüdü

    Belçika Ekonomisi İlk Çeyrekte %1 Büyüdü

    515
    0

    Belçika Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, Belçika’da mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) 2021 yılının birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %1 büyümüş, Belçika’da pandeminin başlangıç dönemi olan 2020 yılı birinci çeyreğine göre ise %0,6 oranında daralmıştır.

    Bir önceki çeyreğe göre ekonomik faaliyetlerdeki toparlanma sanayi, inşaat ve hizmetler sektörlerinde sırasıyla %2,1, %0,6 ve %0,7 seviyesinde gerçekleşmiştir.

    Pandemide ikinci dalganın etkili olduğu 2020 yılı dördüncü çeyreğinde %6,4 daralan hanehalkı tüketim harcamaları 2021 yılı ilk çeyreğinde %0,9 yükselmiştir. Kamu harcamaları %1,3 artarken, kamu ve özel sektör yatırımlarındaki artış sırasıyla %4,4 ve %2,2 seviyesindedir. Mal ve hizmet ithalatı %1,3, ihracatı ise %0,5 gerilemiş, net ihracatın GSYİH’ye katkısı 0,7 yüzde puan olmuştur.

    2021 yılı ilk çeyreğinde yurtiçi istihdamda bir önceki döneme göre %0,1, 2020 yılı aynı dönemine göre ise %0,2 artış kaydedilmiştir.

    Belçika Merkez Bankası tarafından, 29 Nisan tarihinde, henüz KDV, sanayi üretim istatistikleri gibi temel veriler yayınlanmadan önce açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek öncü tahminlerinde GSYİH artışının %0,6 seviyesinde olması beklenmekteydi.

    Çeyrekler İtibariyle GSYİH (%)


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMayıs ayında personellerimiz için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?
    Sonraki İçerik2020 yılında KÇÖ’den faydalandığımız personellerimiz için haziran ayında KÇÖ’den faydalanabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz